Anotace: ... na první pohled není vše, jak vypadá... aneb zameťme si před vlastním prahem.
„Podívej se milý muži,
sousedka své prádlo suší.
I přes okno člověk vidí,
špatně pere, ať se stydí!"
Není možné, další den,
„podívej se muži ven!
Zase prala, jedna špína,
fleky jako z dalmatina.“
Hořekuje dlouhý čas,
po řadu dní, stále zas.
„Ty svoje hadry, vážení,
snad pere v lázni bahenní!“
_____
Však jedno ráno se to stalo,
prádlo krásné bez flíčků,
se na sušáku zabělalo
v řadě čistých kolíčků.
„Rychle muži poběž sem,
podívej se se mnou ven!
Trvalo to věčnost snad,
konečně už umí prát!“
_____
„Dnes o něco vstal jsem dříve,
proto má již prádlo bílé.
Prozradím ti paní má,
že okna tvá jsou umytá…“
:D tak to je trefné a pamatuji si.
Bydleli jsme dříve ve starší bytovce.
Bydlel tam i jistý klan
..sedávaly pravidelně na lavičce, před vchodem. Na ničem nenechaly suchou nitku...zas..ale musím říct..člověk to bral s humorem. Ani to jinak nešlo. ;) *ST
09.11.2020 15:42:02 | jenommarie