O berlích
Vnímal adagio němých,
spících očí gesta,
melodický tanec slepých
pod betonem města.
Pracující osaměle,
cinkající smrtí,
zlatem tolik poraněné
sebevrahy krutý.
Den je živé tělo v rakvi,
a noc tělo nemá.
Žebrá žebrák konec sladký;
který nechce vnímat.