Anotace: Poslední tři roky.
“Je to moje hlava!”
(Je to moje cela.)
K válce proti budoucnosti,
Na doživotí odsouzená.
Bolestivě rozpolcená.
Bez cíle, bloudící životem,
V pekle mě znali roky před příchodem,
Kde jsem posbírala na tisíce neřestí,
Než jsem s písní na rtech a smrtí v očích,
Došla na rozcestí:
Znám bolest.
Intimně.
Drží se ruku v ruce s mým srdcem.
Vím, jaké to je cítit utrpení,
Vím, jaké to je cítit, že je smrt jediná odpověď.
Vím, jaké to je nalézt klid v píchnutí jehly,
Protože klid je to jediné,
Co kdy zpřetrhalo pouta mezi
Mým srdcem a
Tou bolestí,
Kterou znám lépe,
Než pohled
Do vlastních očí...
(Snad to skončí.)
A možná byl podzim, a možná bylo léto.
“Jak se mám? No, tak jako vždycky.
Jde to...”