Čerstvě nabroušená sekera
zaťatá ve starém trámu
tupě zírá do zahrady
na kus teplé flákoty
přikryté kachním peřím
tak já to zkusím
káč káč káč
zná můj zpěvný hlas
a s důvěrou
se přikolébá
vím že ji zklamu
jemně ohnu krk
a zasunu ho pod její pravé křídlo
držím ji ve vězení svých dlaní
ve vzduchu opisuji třikrát pomyslný kruh
jen to křuplo
hlavu na pravo od špalku ukradl pes
a utíká a utíká a utíká
zatímco na levo
kachní křídla
mávají
poslední sbohem
mě tečou slzy smutku
za výstřih
Já raději zeleninu, tedy. Ještě že na konci, ten empaticky projev soucitu. Sám jsem měl kdysi problém, dát králíkovi za ušiska.
23.11.2020 03:45:36 | šerý
Jj toto tak je. Kdo zná jen na talíři..tak má mysl jen na baštu.
22.11.2020 12:02:28 | jenommarie
... Maruško, ale na jednu stranu se na ni těší ...
... na stříbrném podnose ...
... obloženou houskovým, karlovarským a bramborovým knedlíkem ...
... červené sladké zelíčko a bílé kysané s domácími škvarky ...
... chi ... jednu už jsme slupli na Martina ...
22.11.2020 12:08:07 | Marcella
Marcellko to se ví,
kdo by odolal
poctivé domácí kuchyni.
Přeji ti krásnou
a chutnající neděli.** :);)
22.11.2020 12:10:39 | jenommarie