Anotace: **Zda měla zůstat v šuplíku? (téma namyšlenost, pýcha) . .. zkrátka vylétla
.
Smetištěm samoobslužnosti
odhozených a nastrčených návnad.
Plač, že jsi sladké zaměnil za kyselé,
že po chuti ti přímo
pod nohami není.
V kopě hnoje
najdi si
jen si najdi.
Vždyť zvadne li ti květina plná krásy v dlani
protožes jí nepohladil.
Sám sobě si umyj ten pohled
a vysoukej trochu
té obyčejné lidské něhy.
Otročit s otroky?
Bez trůnu?
. . . bez trocha vznešené TI chuti.
S tolikrát již obyčejnou obehranou.
Mana ti nastrčena
však jsi li jí hoden..
pohodíš letmě dlaní
. . . k nevíře k nevíře
tyto jejich
zbytečné snahy..
Ti roztoči jsou vážně všude
a je to k uzoufání.
A o co se to vlastně snaží?
Jen potravou opadanou
ni obsahu vědí
natož složení
jsou jako požírači
ach ti nevědomí
tak složitě a zbytečně
roztlučené na drobení.
Svět se zbláznil.
Hnůj považován za zlato
veškerého světabraní.
. .
Jsem roztoč
či jen toulám se tu nevědomky
. . s nimi?
Jej, jak mě svědí a bolí to přítomno
ta touha zamést
však zbytečné pohyby by to byly.
Ti roztoči.
Vždyť pranic netuší
a pranic
neví.
Jsou tak malicherní.
Tak bezcenní.
Krmě si nevyzobávají
sají bezpovšimu
kdeco a brebtají . . ano oni brebtají.
Tetelí se na místech
aniž by tušili
jak být jen na chvíli hoden
něčeho víc.
Ne vskutku
. . toto mi nepřísluší
já roztoč jiné rasy.
Co na to říct?
Mnou projdou jen sousta vybranná
nikdy nepozřu zde tato pomletá na padrť
nu jen si tu lezte a ochutnávejte si své vlastní extrementy.
Jsem povznesen nad tento apetit.
Dočasně přebývající
. . . už jede mi expres do lepších
a vy se divte
že jsem tu byl.
Potvory rostoči. I ohněm kruhu proskočí. Ze šuplíku vyletěli, ve verších plno mely.
23.11.2020 20:08:42 | šerý
Do šuplíku se chystali teprve.
Jj..pomlelo se ..popo potvůrky popo podivné.:)) Pěkný večer TI přeji a děkuji Šeráčku.*
23.11.2020 20:29:34 | jenommarie