Anotace: Tuto báseň bych chtěl věnovat na podporu všem těm,kdo veřejně i symbolicky vystupují proti nesmyslným vládním nařízením. Nechovají se jako členové hejna(stáda),jsou nezávislí a jsou pyšní a hrdí za svoje názory a činny.
Proti proudu řeky
Uzavřený obchody,
opuštěný restaurace.
Děti nesmí do školy.
Nepřehledný machinace.
Náhubky na huby,
Nám nařídil stát.
Lži a podvody.
Ať máme se bát.
Lidi v proudu řeky,
jak ryby nevinný.
Plavou v síle oné vody.
Do sítě osudný.
Odpůrci,zapalte pochodně,
už je čas jít…
Proti proudu řeky,
nesoucí jméno strach.
Překypujeme vzteky.
Kuráž máme v povahách.
Sebrat ze dna střepy,
Naší vlastní hrdosti.
Než pod rouškou stoky,
zmizí půda nezávislosti.
Politické fráze,
kázající ke klidu.
U strmé velké sráze,
kopají však do lidu.
Oni mega hráči,
v kravatách strojení.
Lidem zaslepili oči,
podvodem století.
Odpůrci,zapalte pochodně,
už je čas jít…
Proti proudu řeky,
toku jménem strach.
Vzepřít se pánům zloby.
A sundat z doby černý háv.
Proti proudu zkázy,
toku jménem strach.
Nedostane se Nám spásy.
Budeme-li stále v útrobách.
válka dávno započala jen jinak než ji známe .) hezkej panflet , dříve bys za míň už visel, všechno je to dávno plánované a malé rybky hezky padají do sítí rybářů .) tak jo řekla bych hezký den ale pro někoho nemusí, ale zatím máme den i východ slunce takže to jde .)
10.12.2020 13:04:40 | xoxoxo