nutí vás být rozumným
i na smrtelné posteli
přitom vy již tušíte mnohé
nežli kdo jiný
cesty jež nikam nevedly
ač snažil jste se
udávat jim směr
to pro návraty
k sobě samému
ve svou zem
kterou jste
v životadárné radosti
rozdával
v těch chvílích
rozséval jste
svatý grál
odpusťte mi
že mluvím o vás
již v minulém čase
to není proto
že bych nemilovala
pohřbívala
co právě odkrývá se
ale naopak
vždy vás v onom tichu
slyším naslouchat
prastarým tónům
skryté písni
která je blízká
každému srdci
doteky sblížení
v tichu
kterému nikdo a nic
necloní
nutí vás být rozumným
zde
na smrtelné posteli
kde právě nerozumní
stávají se anděly
Odcházení a vyrovnávání se s postmoderním životem. V jeho mašinerii je člověk na pochybách, zda byl v něm nově a zprávně ukotven. Není v halasu času na rozjímání, snad v skrytu ticha... léty prozrálé písně, tóny...*
Pěkná poezie, až ontologickém rozjímání*
18.01.2021 03:33:52 | šerý