Děcko v horečkách
Anotace: O nemocném dítěti
Tělo v horečkách se zmítá
krůpĕje kanou z horkého čela
maminka kolem postele kmitá
celou noc schvácená je zcela
Děcko v ohni obkladem chladí
horečka rozpouštěla plavý vlas
maminka po rudé tváři ho hladí
a s osudem svádí bitvu o čas
Dítĕ v útrapách do tmy bdělo
horečka mu ve spánku brání
celé zimnicí se v posteli chvělo
jen pot stéká po maličké skráni
Přečteno 229x
Tipy 16
Poslední tipující: Emily Říhová, Ane, Kubíno, Donne, mkinka, Iva Husárková, Psavec, Z nitra, jenommarie, Jeněcovevzduchukrásného, ...
Komentáře (8)
Komentujících (5)