Sbírka: (S)hluky slov
Pozbylá radosti domněle neměnné
kam jsi se ztratila z objetí snění?
Uběhla vteřina… Tvrdostí kamene
bezstopě splynulas dopadem změny.
Nehmotné doteky vzdálené naděje
dozněly pradávno. Zbylo jen ticho
kalené slzami do stříbra čepele.
Poslední ozvěnou umlkla Echó.
Bělavé okvětí jemnosti narcisu
zaniklo bez vody - nepochopením.
Utnutá seknutím, bez slova, bez citu
krvácím samotou do vysílení.
Statická beztvarost získala převahu.
Prázdnotou nádechu nadále padám.
Bráním se výdechu. Nechci! Spleť pohledů
staví mne tváří v tvář všem vlastním vadám.
Nevalnou jakostí váhy mé osoby
poznávám konečně svou vlastní cenu.
Dokonce bez vzteku, dokonce bez zloby
ztrácím se, měním se v růžovou pěnu.
Co bylo celistvé, nyní je liché.
Tak také zmizela plačtivá Psýché.
Vypilovaný text to se musí nechat
28.01.2021 19:49:01 | Clown
Zajímavý text, ale nějak se s tím nemohu ztotožnit, něco mi v těchto slovech vadí... Jestli je to výběr slov, těžko říci, ale není to špatné :o)
28.01.2021 14:57:43 | Crazymike