Sbírka: (S)hluky slov
Utichlá v náznaku občasné radosti.
Snoubená v smuteční závoji. Neznámé
krajiny vzdálené… Samotná! V malosti
drcená stěnami. Tisíckrát stonáme…
Sluneční odlesky skleněných tabulí
dotekem svobody lákají. Bezcílné
bloumání v pokojích, stínovím zkalených.
Odráží myšlenky bezmocně nesdílné.
Slzavým údolím spolu se brodíme,
týravou bolestí. Prstoví spojená -
Ruce se držící. Možná i pojíme…
Trhavě ospalé. V náručí schoulená
usínáš v úlevě pojednou krvavé,
úlevou věštící budoucí návraty.
Horkostí procitáš, klesavě stoupavé.
Vteřinou hledáš mne. Mířím ti v ústrety.
Až dnes jsem si Alegry všiml. To je o třídu "výš". Pravda - můj úsudek možná není relevantní. Jsem příliš tradiční - "zatížený" řeckou a latinskou poezií. Takže nemoderní.
16.03.2021 00:03:03 | ARNOKULT
Svým psaním mi připomínáš "Hledače", nyní tedy "ZH".
Ještě se nestalo, aby se mi nelíbilo. :-)
29.01.2021 09:05:36 | Dreamy