Maratonec
Maratonec překonává mordy silnic,
ohnivá žluť hoří plamenem,
dech se laxně vzdává,
chi kouzlí nehmoty silové.
Dupe to,
propocení k cíli,
kde jsi probůh,
přivítám dudáckého gajdoše,
i s pakoněm bělících hřív.
Po modravé řece,
stopy ploutví zanechávám,
při světluškách vyji,
botami beznohých,
a zpívám s okamžikem zlomu,
kde nasbírávám roupy,
ze slznatých dolů.
Nadějná múzo,
pár kilometrů zbývá,
křivolaké hvozdy rozsáhle šourají,
kamenolom sesouvá bláta,
blanitý labyrint rubikonem váhá,
po nebi blahovičníku,
se rozvine vítězství.
Osedlal si,
buvola nevolí,
z vůlí bičovaného kostivala,
lékařského zakyselení,
fouků,
pofoukání.
Přečteno 150x
Tipy 10
Poslední tipující: mkinka, Iva Husárková, Emily Říhová, enigman, Vivien, jenommarie
Komentáře (6)
Komentujících (4)