SLUNEČNÍ KATR
sluneční katr rozřízl dnešní ráno jak mramorový blok
aby obnažil jeho nedělní žilkování
obrysy ještě před chvílí zkamenělých lastur
ožily mihotavým třpytem
jakmile je ze zakletí osvobodil zlatý řez
mrkají ospalým údivem překvapeně
že je tu zase další dnes
stejně jako už miliardy let a biliony dní
sluneční katr řeže své dílo neúnavně dál
na plásty dne pro nové objevy
oživlých barev a proměnlivých tvarů
pro zázrak rození
života
radosti
i pro memento zmaru
Praha, 7.3.2021
https://www.youtube.com/watch?v=DG-ezFY7UE8
Milý Amonku, Vláďa Mišík a k tomu Tvá krásná báseň. Co si více přát.
Ráda jsem dala ..ST..
10.03.2021 22:45:35 | Jaruška
říkal jsem si z prvu - dle nadpisu - půjde o minelu
jenže text mě zcela pohltil originalitou a nečekanými obraty
je čas oprášit své záplaty a poklonit se dílku ...
07.03.2021 20:32:57 | Clown
Je to tak.*ST;)*
Pěknou neděli Amonku.
07.03.2021 13:42:01 | jenommarie