Utlumené horské ticho za okny, hlasy
mezi stěnami chaty, na patrech,
nuda, ztráta ambivalence, odpočinek osobnosti,
klid, smutek, déšť za okny, mrholení,
příšeří bez příkras,
touha zadumaná v tajícím sněhu,
hovorové přízraky strachu a úzkosti,
obletují svorné mlhové nebe naděje,
slova opisují ustálenou přítomnost,
jak ustálený tichý déšť za okny,
pod krkonošskými vrcholky,
déle svítající dech střízlivé vášně,
mizejí nerozhodnost, težkopádnost,
údery hlasů a hovorů.
dřív než udeří dřímotné obětiště,
čtení o poezii, verše básnířky
o polykání jadranu semene
a touze - svět jako déšť a pláč.