Ameno Apocalypto
Marušo! Vyjdi ven!
Najdi mi jahody!
Nejde to sestřičko, venku mě štípe mráz…
Znáte vy pohádku o dvanácti měsíčkách?
Vládl toho času Leden,
Když zlý oheň buši trávil
Dálný sever dlí pod sněhem
Nebohý klokan se spálil
V jednom městě koronténa,
O kus vedle olympiáda.
Hrozba je to nenápadná
Odlož o rok Coubertina.
Nejsou čtyři, je jen jeden
Jezdec do stran světa vyjel
Vzplál však zase černý oheň
Pomníky boural, smrt šířil
Avšak jedna jiskra vzplála
Jiný knoflík u rádia
Slečna krásná, dlouhovlasá
Se mnou na louce se smála.