Anotace: Zoufalství z (ne)spánku. Zavalen tiž večer prací, neměl jsem čas obléct si včas triko spací...
Pět a půl
~
Spánku hodin půl a pět,
půl a pět,
od jedné do sedmé půl,
raději se nevidět.
Spánku hodin osm plus,
osm plus,
potřebuji jako sůl,
sovy maj' však jiný vkus...
Napůl skřivan, napůl sýc,
napůl sýc,
cítím se jak v plotě kůl,
ztrácím z očí věcí líc.
Mdlo celý den na duchu,
na duchu,
beznohý jsem z třísky stůl,
nebo král všech eunuchů (juchuchů).
Proč jen do té postele,
postele,
nevlezl jsem dřív, já vůl,
tak jak si kdo ustele...
A možná bys vlezl a neusnul i tak..
nespavost si to umí pěkně vybrat.*
Tak ať se ti vyhýbá:).*ST
21.04.2021 13:36:27 | jenommarie