Půlhodinu po sedmé
zpěvní ptáci jsou již v pilné práci
rovněž slunce obřadně stoupá
a přesvědčivě láká do exteriérů
volnomyšlenkáře
Ptáci
copak mohu vědět zda zpívají pro potěšení lidí
třeba jde jen o jejich vábení k námluvám
Lehce se nahrbím
vykrčím městskému parku vstříc
na nebi světélkuje půlměsíc
čímž mi dává najevo
že mé příští noci budou s převahou stavu bdělosti
noci bezesné
sobota po rozbřesku
naprostá většina populace dospává
týden měla ve znamení práce
však já se jen
možná nezdravě
oddával denním sněním
a i dnes dlím tak nezvykle po všech těch letech odpočatý
s postavou odulého táty
mám touhu pobýt s kmeny stromů
pokud snad nenadále zastře hrdelní projev ptáků
úpěnlivý tón kostelního zvonu
či ševelivé střídání paží útlých běžkyní
pak budu slastně stoupat v nebeské výšiny