Prosím pekne- nie,
nie som odtiaľto
domov mám na dedine
na tom mieste
kde sa susedia poznajú
ale aj tak sa pýtajú
"A čí si?"
V dedine-
spoznal som tých
priateľov ktorých
stále držím v srdci
aj keď nie s každým
sa dnes už tak často vidím,
stále sú so mnou,
stále sú so mnou
aj všetky tie tajné miesta
ktoré držia naše tajomstvá
aj blúdenie, blúdenie za dedinou
V dedine som s rodinou,
s rodinou...
V dedine
ožila prvá láska
v dedine
vznikla prvá báseň
a veľa ďalších
zážitkov ktoré zažil som
prvýkrát,
zážitkov ktoré zažil som
prvýkrát
Nemám mestskú krv
a som za to rád
nevyhľadávam obchodné domy-
čas v prírode je zázrak
a liek
v dedine začal
môj let
a aj keď spoznám
ešte veľa miest
na míle vzdialených
viem kam sa môžem
kedykoľvek vrátiť
aj bez mapy nájdem cestu
k tomu vzácnemu hniezdu
kde to všetko začalo
stačí mi nasledovať len vôňu,
vôňu domova
Áno prichádzam z dediny
tam vznikli moje prvé sny...
Prosím pekne- nie,
nie som odtiaľto
domov mám na dedine
na tom mieste
kde sa susedia poznajú
ale aj tak sa pýtajú
"A čí si?"
"Mami, teta, mami som"
"Ako by si mame z oka vypadol"
Od domu k domu je sice dál,
přesto se tu lidé lépe znaj... :)
Rozumím... jsem taky "vesničanka" ;)
Krásný den, Davi :)
13.05.2021 22:01:28 | Emily Říhová
město nebo dědina
kde domov dýchá
a kde je rodina
tam stále vracet se budeš
a srdce tvé tam tepe..tepe ..;):)
01.05.2021 13:18:56 | jenommarie
...všichni jsme ze svý dědiny...;-)a může to být klidně část big city...
01.05.2021 11:30:29 | Marten