Neúprosný čas
Stáva sa to každému
z nás -
ťažke vytriezvenie.
Je to ako dýka,
čo zabila býka
akurát ja nie som býk
som iba papier
popísaný tvojím menom.
Tak povedz čím to je,
že srdce stále bojuje
za niečo, čo hlava
už dávno odsudzuje.
Nie!
Kričím do tmy.
Nie!
Ozýva sa mi z temnoty.
Môj hlas sa láme
Vzďaľuje sa mi všetko
známe.
Keď sa ťa ako kliešte
chytia pochybnosti
tak iba v izbe zhasni
a počúvaj
čo ti vraví tá najhlbšia časť
ľudskej osobnosti.