Bohémske chvíle
pri červenom víne,
žijem pre tieto momenty
pri svetle modrastej
lucerny.
Rimbaud, Verlaine, Baudelaire,
znie to ako problém,
no zelené víly
už dávno snili,
keď my sme ešte posledný
pohár vína pili.
Z gramofónu vrčí platňa
cez dym nie je počuť
šepot nových inšpirácii.
Poď sem ku mne a zhasni.
Budeme potichu počúvať
až kým nezaštebotá prvý vták
vtedy už budem musieť ísť na vlak
a z krvavých barikád ostane už len
suchý vlčí mak.
Teraz neopustí Odysseus krásnu Penelopu,
ale krásna Penelopa opustí potápajúci sa vrak
a zmizne nad rajom
ako prelietavý vták.
Baudelaire má problém, kdyby se pachtil v tomto textu, ale mám tvé texty rád, kolikrát se pousměju a o tom to je :)
15.07.2021 09:08:26 | Ray Magini