Musím si nechať
na pozadí bežať telku,
aby som necítila
osamelosť môjho celku.
Samota,
ta krásna vec,
môže byť aj jed
najmä keď ju cítiš
putovať niekde v duši
rozlievať sa po tele ako piesok po púšti.
Človek musí vedieť byť sám
hovorieval ten a ten pán,
ale koľko tých rán
sama sebe otváram,
keď si v noci pod paplón
s hlavou vo víre myšlienok
ľahám?
Z neúprimných citov
kvitne len ruženec pochybností
a láska panuje takou mocou,
že trpíš menej sám
ako v oklopení tých,
ktorí nosia po kapsách
za milým úsmevom
niekoľko ostrých dýk.
Tak vypnem telku,
škrtnutím sírky
podpálim všetky mosty
a za tanca v ich dyme
spolu nové postavíme.
Vyhoď televizi a vyjdi do skutečného světa i sebe sama :)
28.06.2021 16:30:08 | Ray Magini
když zranění jsou vážná a těžko se hojí, bojíš se uvěřit, pak samota je bójka strážná a není žádný hřích. moc ráda jsem četla. :-))
28.06.2021 02:04:32 | Iva Husárková