ešte sa občas stane
že vytáčam tvoje číslo
ešte sa občas budím
uprostred noci
/po živých snoch/
a naťahujem ruky
na
prázdny vankúš
/už osem rokov tu nie si/
a keď kráčam
"našimi" uličkami
stále ťa
cítim
klišé by bolo napísať
že mi chýbaš
-
tie roky
ubehli lusknutím prstov
starnem
vráskaviem
šediviem
chradnem
postupne
pomaly
u-mie-ram
klišé by bolo
napísať
že mi chýbaš
ale je za tým
viac
oveľa viac
.
.
Já myslím, že pro některé věci, pocity, situace prostě nejsou slova. A je to dobře. Protože pak jsou prostě jen tvoje a nikoho jinýho.
13.10.2021 23:51:29 | odnikud
Rozumím..
už když ten název
jsem si četla.
Kývám hlavou, říkám uf;).
ST*
..
Kdysi, za jedné teplé letní noci
Pár let zpět
jsem se posadila na balkón
ze kterého vedly schody na zahradu
otevřela víno
z lepších zásob mého bývalého
vzala si doutník
který si dovezl z Kuby
na tom víně
a na těch doutnících
opravdu lpěl...velmi :))
Byla noc
obě holky
na studiích
bývalý jako vždy nikde
a já přemýšlela
o své nepotřebné existenci.
Po vypití jsem si dodala odvahu
a vlezla do bazénu
byl tak opuštěný ..:))
asi tak jak já
ale nad ním otevřené nebe
svítil nádherně měsíc
pustila jsem si
ten téměř nepoužívaný protiproud
a začala plavat
voda nebyla ani moc studená
v tom tichu se rozléhal
jeho zvuk
i zvuk mých
ufuněných prskajících temp
čím déle jsem plavala
TÍM víc jsem
se cítila šťastnější
víc svá
v dáli jsem slyšela vrátka.
Byly 3hodiny ranní
a já jsem si říkala
že můžu
můžu být šťastná
jen tehdy, když to sama sobě dovolím.
...
Tak jen tak..malisko
a jestli se zeptáš zda se mi to povedlo..to uvnitř ano
ale ty vlny přichází
a odchází
zase jiné;)
OPATRUJ se a ať se ti daří.
Čtu tě moc ráda.
01.09.2021 15:50:43 | jenommarie
Ďakujem za komentár..
máš úplnú pravdu, treba si to vedieť sám sebe dovoliť.
ja to mám ako na hojdačke
jeden deň dovolím a druhý deň zakážem :-/
01.09.2021 21:27:00 | maliska
Jo mal. Umíš to opsat poutavě bez použití klišé
Ať Ti to i nadále výborně píše!
Marty hektoliter
06.07.2021 19:17:23 | kudlankaW
Tak. Je za tím o mnoho více. Jako v duetu, když vytratí se jeden hlas. Život už tak neladí... když hlas o ticho zavadí.
Pěkné, Malisko*
05.07.2021 00:58:17 | šerý