Nie ste, nie ste len vojaci
v zákopoch a bezpečí
z druhej strany hlavne
nie ste len vojaci,
muži, chlapci
nie ste len nejakí
tí ktorí chápu kúzlu
príchodu rána
nie ste len vojaci
ste hrdinovia
ktorí možno túžia
zvolať si:
"Nie sme len vojaci,
sme ľudia- milujúci
a žijúci..."
Keď súmrak pohladí
ranné zore, ktoré
vtlačí do očí
to čo držať radšej
v zajatí
i keď slúžiť chcete
slobode-
pre slobodu žiť,
nie bojovať
na slobodu pozerať
veriť a milovať
to čo z nás viera robí,
to čo tvorí
každý jeden z nás
štetcom na plátne
vo svojej mysli-
nie ste len vojaci,
ste tvorcami
Ste synovia, ste dcéry
nie je nič zlé keď sa človek bojí,
keď v tej tme vlk zuby cerí
nesmrteľný je ten,
kto svojmu snu verí
Mier nie je ilúzia
príde hneď
ako si dovolíme
zahodiť zbrane
vo svojom vnútri
lebo naše činy
zostanú navždy
mier sa netvorí
na bojových poliach,
mier sa zrodí
vo vnútri- v nás...