je ještě o čem psát
v tomto bezčasí?
možná jen čekáme
snad
že se rozjasní
na zázrak
z nebe spadlý
že kdosi podá ruku
bezbrannému
a převede jej
z bezvětří
a pošeptá mu
nastav tvář
ať znovu cítíš
domovinu
sám v sebe
usebrán tu
ve čtveřinu
vším a ničím naplněn
jako by mlžným závojem
oparem
jenž vznáší se
nad vodami
kapku po kapce
rosí zemi
úsměvem
nastav tvář
dávnému tomu
pocestnému
stáváš se světu
bolavému
hojivým
hřejivým
obzorem
racek bílý
na pozdrav zamává ti
křídly
rozepjat
v široširou zem
sotva bys dohlédl
počátku či konce
nech tajemství plynout
na řece zvonce
stříbrnou píseň vyzvání
jen čisté vody naber
do dlaní
a z hluboka
napij se
a pěj
pěj píseň bez konce
S prožitkem, Zdenko*
Cest na tisíce. Ale jen s dobrou intonací, jeden správný obzor.
15.07.2021 00:51:55 | šerý