Anotace: Janu Zábranovi-skvělému překladateli, vzácnému trpícímu pěvci**** ( po přečtení jeho trpkých pamětí-"Celý život" )
do ticha let se snášejí
saze vyhořelých hvězd...
jen ozvěnami Zázraků
navěky do prázdna
zčeřena vyschlá jezera
v krajinách básníkova
domova
kdyžs vyhnán na pouť
do Samotína
zpustošených zahrad
mezi střepy
Zrcadlových Síní
v písečných převisech
umlklých pláží ...
Ano Zábrana* Jednou jsem v Tv zahlédl o dotyčném dokument. Jeho tristním životě (i jeho rodiny) a zápisnících. Byl na indexu, tedy smutné a poplatné tehdejší totalitní aroganci. Četl jsem kdysi od autora i jeho "Sedm povídek." Byl skvělý literát, překladatel a především charakterním mužem.
Hezky si jej připomenul. Je dobré Ti poděkovat za povšim* Zaslouží si jej!
07.08.2021 20:36:54 | šerý
Moc hezky s citem napsané. Pomník úcty si dal do veršů. Smekám a zdravím od kočiček.Teď jsou zalezlé. V chládku.
07.08.2021 15:43:09 | mkinka