Kdo jsi...
Snílek nebo básník?
Snílek vidí všude krásná místa,
prochází bosý
vosí hnízda
A já, kdo jsem?
Básník v utajení
“recidivista”
Ten styl líbí se mi,
když vrací mě
na známá místa
Snílku, žiješ si v cele
baladické, lyrické, epické
Tam jen tvé, tam žádné bohatství
a oko nedohlédne
Jsi stejný jako voda živá,
smutným či veselým okem
se na dno díváš
Slovem prosoluješ řádky,
tam nevězníš své lásky!
Na ledě hádky cukruješ si,
i když zrovna
nemáš svátky
Z tvých veršů život prýští,
to hudba slov!
Pod kůží husí,
si člověk musí,
uběhnout celý maratón
..ten konec mě mrzí...nevyužít téměř absolutní rým ze slov.."tón-maratón" je trochu škoda...jinak pěkný hrátky...;-)
10.08.2021 20:09:43 | Marten
Děkuji ti Martene, :) tvého hodnocení si cením.
Máš pravdu s tou poslední slokou. V tu chvíli mě to ale nenapadlo...
Měj hezké dny
11.08.2021 20:42:15 | Isla
Tam uvnitř sebe
s verši
...lze chvíli odkrojit si *ST
Měj hezké dny milá Olinko*;)
10.08.2021 19:50:05 | jenommarie