Psaný dopis přes anděla
Na jeho křídlech psaná
slova matky osiřelá
Žalozpěvy v duši její,
měly změkčit ztuhlé srdce
její dcery
Ztratila se lesní cesta
domů, místo ní postaven
byl kámen hromů
Nad ním hlídá pevnost
chladný král, ten
dcery srdce obelhal
Otec i matka dávno šediví,
ó bože, jak je
ten náš svět bláznivý
Středověk v nich jenom sílí,
proč nemohou žít jenom z píli?
Proč politika válek
mění lidi, ty co plánují, mít i nemít rodiny
Proč nezůstat erbem stmeleni,
stejně jako sílí hrdost,
a síla paroží jeleních
Dopis zůstal v srdci dcery
Vše zůstalo jak vždy chtěli...
Zůstanou jí vzpomínky,
na slova lásky
otce, maminky
síla kořenů však i kámen hromů posune:) a cesta lesní zas je volná a s tím černokněžníkem si taky poradíme:)
14.08.2021 13:52:01 | J's ..
Ani se zeťi i tchýněmi, rozum netančí. Pravidlem, že navzájem se tak do nové rodiny otisknou "erby rodů." Zamilovanost přijde v černých brýlích a mateřskou lásku přehlíží. Je to podivné, ale nic s tím obavou sužovaní rodičové nenadělají.
Dobré rozhlédnutí, Islo*
12.08.2021 14:04:45 | šerý
Myslím že takovým rodičům o mateřskou lásku už ani nejde.
Spíše si neuvědomují podstatnou věc.
Zamezit styk vnoučat s tak důležitými osůbkami jako jsou babička a dědeček je moc špatná věc.
Zvláště když ty přetržené pouta jsou jen mezi dospělými. A život dál plyne jako voda. Děkuji ti za reakci milý šerý.
13.08.2021 07:21:01 | Isla