To je politika.
Ale raději budu chodit ke svobodným volbám s nadějí, než abych byl nucen chodit k volbám, kde je pouze jeden volební lístek. Nejlepší cestou k takovému stavu je nechodit k volbám. Zavírat oči a dělat, že se nic neděje a že mě se to netýká.
24.08.2021 04:07:55 | Schíza
V životě lidskénm jsou roviny, které jsou podstatné pro jiné věci,
než je momentální úspěch a viditelný výsledek.
tyto postoje zejména musí být konstatní, viditelné, bezrozporné
a jednoduché.
Zde se neptáme :
A co jsi už změnil ? Ty hrdino ! Ty náš husito !
Tady je velký rozdíl mezi lidmi.
Větší než jakékoli sociální skutečnosti a faktory vzdělání.
I slavní profesoři chirurgie, oblíbení herci
nebo autoři románů se tomu vyhýbají. I spisovatel
Kundera by sem nešel. Evidentně.
Tady potkáte ušmudlané bezdomovce, dokonce i lidi,
kteří seděli nebo překročili zákon. Někteří.
A pak takové nicky, nebo lidi utrápené, což se
vždycky v koutku oka projeví.
Redaktoři novin a televizních zpravodajství by marně hledali
někoho známého, s kým by udělali rozhovor.
23.08.2021 10:10:30 | ttragelaf