Šarlátové nebo
popretkávané
belasými oblakmi
horiaca guľa
sa pomaly stráca
za majestátnym
Hradom.
Zvláštna atmosféra,
ulica odpovedá
kvílivým tónom
hrkajúcich áut.
Treba dať zbohom
starým démonom.
Kamenné kostoly
zaznamenávajú stony
hriešnych duší.
A dnes ešte nikto
netuší
aké je to byť
sám sebe tyranom.
Hradným pánom
A počestným dámam
zo žižkovského kopca
srdečne mávam
a neotáčam sa späť.
Tak leť.