Kvetnatá flauta
vyhráva nám do rytmu
tvojich lží
a mojej krehkej dôvere,
v dobrej viere,
láme krídla na dve polky
z nádeje ostávajú iba zlomky.
Zvuk sa víri na hladine
ako prach na Nuselskom moste
nie si moje „jednoducho“ ani „proste“
výčitky rozožierajú čas hodinu po hodine.
Leto prišlo
a v okamihu jedného nádychu
rýchlo aj odišlo
a s ním i všetky sľuby,
ktorými plnili sme kluby.
Tvoje ústa opúšťajú slová
ako farebné listy strom na jeseň,
a keď trubkár dohrá túto pieseň
uvidí sa, kto koho pozná.
A potom príde zima,
každá chvíľa bude iná
bude trvať zas o čosi kratšie
až kým posledná hviezda na nebi
jasným zábleskom zhasne.
Opět pěkná tvorba, která se dá i vychutnat takto po slovech :)
07.09.2021 19:33:48 | Ray Magini