Vytáčam na telefóne
z plastového pohára
tvoje číslo.
Na druhom konci
ostnatého drôtu
sa ozýva „číslo nedostupné“
aké potupné
čakať, že sa oprášiš,
staré zvyky do šuplíka odložíš
a mojej vidine sa zasnúbiš.
Vytáčam znovu,
teraz skúšam pevnú,
vôľa sa však vzdialila
a pre lož úprimnú
musím volať zas.
Nedvíhaš, nevoláš
niekde sa táraš,
ja čakám
vytáčam, volám
z tvojich odpovedí
hlad tak skoro nepochovám.
Dávaj pozor,
nech si, kde si
maj však vždy na mysli,
že ja volám, vytáčam (sa)
no ani len pozdravu
do záznamníku sa nedočkám.