Starý dům a uvnitř krb
obložený cihlama
ohenˇ v něm se mihotá
Stíny na zdi
co se tváří
že jim nikdo nevadí
Na stole je nůž a chléb
sýr a láhev vína
Majitel už usíná
klesají mu víčka
ráno bude zase zima
povzdychne si a jde spát
Krb už dávno dohořel
majitel už tvrdě spí
na zimu si nevzpoměl
až ho ráno probudí
Když ho ráno probudí
je už bílý den
měl by zase přiložit
dříví do kamen
Moc krásné. Lidské.
05.09.2021 00:51:55 | H. Václav
při čtení jsem si vybavila toto https://www.youtube.com/watch?v=EzmN7ehB8VM&list=PLHtr5YCidRs_J7hSsLwSaEtRiU5tBBQmk&index=60
04.09.2021 00:34:20 | Sonnador