Anotace: Nad sušickou návsí svítá a vlaštovky už krouží nad krajem, mlha v trávě je jak růže vpitá, slunce pálí, přec však zima je...
Mariánské hody
Nad sušickou návsí svítá
a vlaštovky už krouží nad krajem
mlha v trávě je jak růže vpitá
slunce pálí, přec však zima je
Babí léto první listí sčítá
dědina oblékla si krojovaný šat
a pan farář frajárečky vítá
přišly uctít podzimu slunovrat
Zdrávas Maria, milosti plná
zní ze všech lavic, ze všech řad
slunce se barví do stříbrna
už za humny je listopad
Ještě však v tanci, ještě v zpěvu
uctěme starý, dobrý rok
přec nám dal víno, chléb i ženu
tak pojďme tančit, krok sun krok
Až k ránu nota za notou
dědinou vesele zvoní
a písně nesou se samotou
pro Pannu Marii, pro ni