Anotace: Zas je tu podzim a slunce klopí víčka, stromy oblékli si hnědý kabátek.Ppohaslo světlo, dohořívá svíčka a hodiny přetáčí se zase nazpátek...
Tajemství času
Zas je tu podzim a slunce klopí víčka
stromy oblékly si hnědý kabátek
pohaslo světlo, dohořívá svíčka
a hodiny přetáčí se zase nazpátek
Ve světnici kamna teplem hladí
od plotny vábí lesní vůně hub
kotě se choulí uprostřed mých dlaní
za okny sviští podzim, dobrodruh
Listí se barví, prší, už je zima
a pošťák sem tam cinkne u vrátek
Nebo to byla paní Meluzína?
však pro ni máme mouky dostatek
Ta brzy zasype i zahrady a sady
když sníh si tiše lehne do polí
jak dlouho ještě zůstaneme tady
to nám však žádná z vloček nepoví
hezký text a cítím vločky na řasách, je čas krbů a svařáků.)
18.09.2021 20:39:41 | xoxoxo