VÍKEND
Každý piatok poobede
dobrý pocit na duši,
podliehame nezbede,
sviežej vôni v ovzduší.
Krátky oddych od práce
zamestnancom sľubuje,
vzťahy s deťmi uprace,
workoholik ľutuje.
Vhodný program vymyslieť
pre každého pútavý,
na problémy nemyslieť,
obsah čisto lákavý.
Chvíľu sediac pri telke
oddychujúc pasívne,
v papučiach vo fotelke,
rozšírenie masívne.
Nie je lepšie dakam ísť
miesto toho sedenia,
svedomie ťa začne hrýzť
z telkového jedenia.
Krátky pobyt v prírode
organizmus naladí,
športovec vo výhode
výhovorky zahodí.
Za kultúrou do kina
vyberie sa umelec,
film však zlý je, čia vina,
už aj chytro odpovedz.
Na návštevu k príbuzným
vychystá sa mladý pár,
k ufrflaným, nervóznym,
ukazujú pravú tvár.
Babka s dedkom v záhrade
porýľujú zo tri hriadky,
deti s vnukmi na hrade
uskutočnia výstup krátky.
Kamaráti pri pive
ohodnotia dievky blízke,
všetci snia len o Ive,
z alkoholu reči slizké.
Kamarátky na nákupy
vyberú sa pekne spolu,
výhodnejšie ktorá kúpi,
ani jedna, majú smolu.
Víkend celý na konci,
ubehol nám ani voda,
oddýchnutí potomci,
zas len práca, veľká škoda.