Blúdivé city
hľadajú roh
kam by sa skryli
a v jemnosti si hnili.
Nemám už viac sily
lámať vlny viny
naprávať cudzie chyby
včera bolo dávno
dnes je čas len abstraktom.
Bez pevných základov
sa nedá postaviť dom,
nezakvitne ani jediný strom.
Spleeny hliny
nedôvera omylu
vo vzduchu cítiť potupu,
počujem blúdiť skazu
všetko sa deje náhle,
plíživo a celkom zrazu
maľujem si osud
k svojmu obrazu
zvon už neodbíja
žiadnu otrepanú frázu.
Mliečna hmla
nad ránom kryje cesty
usíname pod paplónom
plným tajných slastí
opakovať chyby je ľudské
aj keď ty si vskutku
poloboh.