Jsou to ty stejné pachy, ten papír, ta tuž,
co nechce si přiznat, že múza byl Muž.
Čtyřikrát polkni, než řekneš to jméno.
A odpusti sobě, ne komu má být odpuštěno.
Mé pero v prstech, tak tupé a křivé,
čtenář se vzbudil, a už zase zíve.
Ach, múza je bolest co ježí se v zátylku
a ze skelné vaty má průsvitnou košilku.
Hmm, vezmi ji do dlaní do půlky těla,
vydechni. Přiznej, jak dobře ti dělá.
A texty znovu se vlní a tančí,
jak málo stačí. Ach, jak málo stačí!
Tak vyběhni z bytu a říkej jen Ano,
před žádnými rty dneska neuhni stranou.
Na schodech nenecháš vzkaz, ani střevíc.
Ahoj, mám podmínku - ať to bolí co nejvíc.
Děkuji.