Motýl bílý
sedne na květ
horký vzduch ho ovívá
V létě je to veselejší
všechno kvete do krásy
na podzim vše usíná
Na podzim už slunce zívá
blíží se k nám paní zima
bílé nic a žádný hic
čtyři páry rukavic
V krbu ohenˇzaplane
radiátor bude vřít
každý pod strom dostane
co si přál a snad i klid