žehlím vaše noční košile
náhle už mi nejsou cizí
vše vrůstá v jediné
vzpomínky ožívají
práh překročily
včerejší dny
přišly si ke mně číst
písmenko po písmenku
v úctě přede mne kladené
v bázni to aby snad nezapomnělo se
( na jediné)
kropím noční košile
stařenek světa
kvítka se probouzí
do plnosti světla
když dlaň květ po květu hladí
jak úsměvné zahlédnout
čtenářku zítřku
u žehlícího prkna