Zase tě odvála
spirála zvyklostí
Odkryla z důvěry,
se stejnou lehkostí
Jako by křídlem
nikdy nebyla
Jakoby by se v cizí
galaxií ztratila...
A pak, i ta
mandragory
zvláštní přání…
Ztvrdlé kořenoví,
v hliněných vázách,
marně čekají,
opět se na sebe vázat…
Jako to kvítí,
to daruje se z lásky
Váže se s citem,
by přišla radost k milým lidem
Né na skelnou lež,
a bankovky též,
i ony vždy vykvetou
v zelenou lest
A co to poupátko,
čisté a nevinné?
Tér tíží zem, v něm
s láskou nikdo
vyrůstat nemůže
Bolavý tlukot
z úzkostlivých prs,
nohám u stolu,
podlomil se úsměv
ze všech čtyř koutů i úst
S takovým člověkem je to těžké. Neví co a neví nač. Na život potřeboval by, překladač.
Z tvého díla mám potěšení, Islo.*
20.10.2021 22:27:07 | šerý
Milý šerý, mám pocit, že tady už nestačí ani překladač.
V mé podobě nezabral. Děkuji ti, dobře jsi odhadl… a těší mě že se líbí.
21.10.2021 09:46:24 | Isla