Chlapec v rozgajdanej košeli
stojí vedľa dievčaťa v šatách
tancujúcich s letným vánkom
na vrcholku za dedinou
"Pozri na tie hviezdy"
povie jej placho
nevidno vzdialenosť
medzi nimi,
len to, ako žiari
každá jedna z nich
"Ale žiadna,"
hlavu otočí na dievča
vidí hviezdnu oblohu
odrážať v jej uchvátenom
pohľade
keď stoja blízko
pri sebe,
akoby to nebolo
len ich plaché- prvé rande
"Žiadna nežiari tak,
ako teraz ty..."
vysloví chlapec,
dievča mlčky
hľadí hore
tam, na miesto
kde pozrie
chlapec tiež
dievča sa usmeje
a opatrne, letmo
sa malíčkom
dotkne malíčka
chlapca,
na jeho tvári sa vytiahnu
kútiky úst až ku hviezdam
a hľadiac
na nočnú oblohu,
spolu
prepletú prsty...