zvedla se vlna listí
možná tu již byla
nebo je tou příští
pohřební píseň se ladí
a před ní
doznívá
radostné popískávání
kohosi pochovávají
tam blízko
za mými zády
zeď vyšehradského hřbitova
svědčí svou minulostí
do přítomnosti
věčnému kolotoči
pouti
pozemského bytí
vlna za vlnou
nesena větrem
našeptává cosi
o pomíjivosti
tajemství zůstává
tajemstvím
to možná jen
zvedla se
hromádka listí
list za listem
ze sebe
dala mi čísti