Na hodinách
odbilo už dávno päť,
za oknom pomaly
prebúdza sa svet.
Slnko hladká lúčmi
listy farby krvi
chodcom sa pod nohami
chodník pomaly drví,
keď kráčajú všetkými smermi
prechádzajú tisíckami dverí
ráno sa ešte vo všetko verí,
v električke hlavy
ponorené v kvetnatom snení...
Aj ten najbojazlivejší
sa v jedno ráno osmelí.
Postele sú ešte teplé,
nahé telá sa skrývajú
v pare rannej kávy.
Vták na parapete
spieva o slávnom svete,
kam odletí až príde zima
na dvore sa chúli fena
pre niektorých ráno
býva slepá rana
pre iných zas
nebeská krása.