Ráno v okně
Anotace: Ranní pohled do okna
Smířím se s uplakaným ránem,
kdy z mraků hučí rozbouřené splavy
jen v domě, za okenním rámem
stál muž s šálkem horké kávy
Z okna dívá se do ulice
ze šálku černé zklamání upíjí
když v teplu domova culí se
hodiny z věže zlověstně odbíjí
Světlo v okně náhle zhaslo,
sotva nebe odložilo černý šál
ještě kolem se zimou vše třáslo
než pod paprsky ranní mrazík tál
Muž se od okna vzdálil,
aby posnídal chléb s máslem
obzor se zatím zlatem halil,
jak slunce v pokoji zhaslém
Přečteno 214x
Tipy 10
Poslední tipující: jenommarie, mkinka, Jeněcovevzduchukrásného, Marry31, Iva Husárková, šerý, Fil
Komentáře (3)
Komentujících (2)