Zelená rieka
sa ako had krúti
okolo ospalého mesta
stredom vedie kľukatá cesta
popri nej tváre všetkých tých,
kým si mohol byť
s kým si teraz mohol vstávať
každé ráno ho v zrkadle zdraviť
rozhodol si sa však razantne
raz a navždy ho popraviť
z tohto sveta úplne potichu,
bez očitých svedkov
odpraviť.
Zelená rieka
sa ako had krúti
okolo ospalého mesta,
stredom vedie kľukatá cesta,
popri nej tváre všetkých tých,
kým si mohol byť,
ty si sa však rozhodol ešte raz
nasadiť si masku spoločnosti
a plávať s ňou
proti prúdu.