Žene mě motivace, proč dělat svět horší,
podoben staré herce na přehlídce Porschí
kazím tu dojem z lepších časů, nových zítřků,
fasádou doby kryju ztrouchnivělost vnitřku.
Popírám logiku i uměřenost věcí,
prodávám lži a hájím nesmyslné kecy,
jsem rytíř bludů, měl bych viset z blízké lampy,
technokrat moci mezi naivními trampy.
Dávno jsem mrtvý, možná proto ještě žiju,
živím se záští, kterou kolem sebe bliju,
vydělám na tom, co se zbytku lidí hnusí.
Jsem kazisvět - no, někdo jím být musí.