Vím, co je krk či šál nebo vepřová kýta
a krkovice s kostí nebo bez,
všechno, co skot i brav, také drůbež nám skýtá,
jak voní orchidej anebo sléz.
Znám, jakou hloubku lásky cit nám skrývá,
lehounce projde naším žaludkem,
rád svíjívám se, když se připozdívá
s půvabnou milkou na kavalci svém...
Život je láska, ač to problém bývá,
nechce-li nás ten, koho milujem,
dušička naše bývá zádumčivá
a zachmuřeně dalším dnům vstříc jdem.
Naděje z dálky povzbudivě mává,
my nemůžem to jen tak provždy vzdát,
snad Fortuna k nám bude shovívavá
a v tomhle boji bude nám i přát...