Hučí mesto
zurčí rieka
na ulici nieto
ani jedného človeka
chvíľa plynie ako má
vo vzduchu
ani jediná výstraha
Stromy hrajú farbou jesene
počasie hravo skúša,
čo ešte znesieme.
Všetko sa raz
ako tento oblak dymu
na sen rozplynie.
Rieka letí korytom
zmýva staré rany
a aj keď prúd naráža
o ostré hrany osudu
zubaté slnko
stále svieti nádejou
spoza hory .
Osvetľuje dolinu,
zdiaľky počuť vlak
nesie ťažký náklad,
náklad menom život
nemá cieľovú rovinu
len blúdi krajinou
miestami živou,
miestami béžovou.