I.
Nejen básník nejeden
nejen chasník pavučinami
opředen
povšiml si,
v metru pražském
nemají pražádné
zastávky na znamení.
Souprava metropolitní
prostě otrocky
zastavuje
na každé
zastávce sebezbytečnější,
i když tam třeba
nikdo
rozumný není
....takové zbytečné
plýtvání časem!
II.
Když k tomu
připočteme
poeticky
naprosto zbytečnou rozsáhlost
našeho rádoby
hlavního
města hlavního ,
tak se opravdu,
ale opravdu,
nemožno divit,
a ústa křivit,
že sliční Pražáci a
udatné Pražandy
jezdí všude pozdě.....
a to ani nejezdí
na jednorožci
a ty jim MUziko k tomu hrej!