Budím sa ráno
Čaká ma ďalší deň
Želám si, prosím Boha
Aby to bol len sen
Aby ešte chvíľu mohol som ležať v posteli
A aby ešte chvíľu mohol som ignorovať svet
Zase budem v práci posledný
Keď nevstanem hneď
Ale ja nevstávam, nehýbem sa,
Čakám čo bude
Perinu povytiahnem k brade,
Zavriem oči, ostávam v kľude
Veď čo najhoršie môže sa stať
Než to že budem musieť dlhšie pracovať
Než to že budem zase sladko spať
Než to že moje telo bude sa radovať
Než to že moja myseľ bude sa strachovať?
Prichádzajú výčitky zo včerajšej noci
Ticho preruší znova hlas budíku
Do čerta, už tomu niet pomoci
Zrazu je 9 hodín, akoby mávnutím prútiku
Veď to bolo len 5 minút čo oči som zavrel
Pocítil som po celom tele náhly mráz
A v hrudi srdcový sval sa mi zovrel
Márny to život, márny to deň, zase raz
Pěkně a zajímavě pojato, strach je náš odvěký nepřítel
12.11.2021 08:19:44 | Constantine