Klubíčko vlny
co leží v proutěném košíku
se pomalu otáčí
a moje máma cosi plete
možná svetr nebo čelenku
na zimu
Asponˇ je v klidu
zabraná do práce
myšlenkama kdoví kde
a třeba ne nic nemyslí
a jen tak plete
Jen tak
z dlouhé chvíle
aby nuda nepřevládla
aby měla klid
Tak to může být
Pohladilo. Miluji ručně pletené svetry. Babička hodně pletla, když ještě mohla.Pracovala v textilu, tak barvy měla ve všech odstínech. Jde mi z toho při vzpomínce slz plamínek. A teď plete určitě i v nebi.
14.11.2021 14:34:08 | mkinka
když jsem byl malý kluk, sledoval jsem mamku plést a bylo to uklidňující .)
14.11.2021 00:13:32 | Constantine